Vandtræning

Newfoundland i vand
Newfoundland er en alsidig arbejdshund, der historisk set er blevet brugt til at udføre tungt arbejde på land og i vand. Den har trukket vogne med tungt læs og hjulpet fiskerne med at hive fiskenet på af vandet. Dog er racen bedst kendt for sin svømme- og redningsevne. I århundreder har newfen været kendt for at redde mennesker fra druknedøden.
 
Vore store, stærke hunde er de fødte livreddere i vand, og både newfer og ejere har stor glæde af vandarbejde. I Newfoundlandklubben har der gennem årene været arbejdet en del med livredningsarbejde i vand, men det var først i 2004, der for alvor blev sat skub i det.
 
Et vandtræningskursus med tre erfarne ”vandarbejdere” fra Sverige tiltrak mange deltagere, og de første SoR-prøver blev taget på dansk grund.En SoR-prøve er en test, som skal vise, om hunden er egnet til vandarbejde og er en slags adgangsbillet til de egentlige vandprøver. Testen viser svømmeevne og adfærd i vandet, og det vigtigste er, at hunden kan svømme, og at den er tryg ved det. Er den ikke tryg, kan den ikke lære noget i vandet. Når hunden er helt tryg ved at svømme, bruger den alle fire ben og har en god balance i vandet. Hos en god svømmer ligger kroppen helt parallelt med vandoverfladen.
 
En SoR-prøve er obligatorisk, hvis man vil deltage i vandprøver.

Svømme- og Redningsprøven:

-         Svømme 50 meter med eller uden fører
-         Almindelig apportering. Apporten skal helt op på land.
-         Bjærge fører
 
 

OBS
Reglerne for vandarbejdet kan læses under særskilt menupunkt
 
Arbejdet med vand foregår i øjeblikket primært i Region Jylland Syd og Midt, Region Fyn, Region Sjælland Midt samt Lolland-Falster.
 
Læs om aktiviteterne inden for vandtræningen her


Læs mere på www.newfclub-vand.dk
 
 
Ultimate Web