Newfoundlandklubben I Danmark

Udstillinger


 

"Hundeudstillinger - det er da synd for hunden."
Det er den bemærkning, man tit hører, når man fortæller, at man udstiller sin hund. Men nej - hundene nyder udstillingerne - al den opmærksomhed, som bliver dem til del, kan ingen hund stå for. Og hvis man selv er et konkurrencemenneske, og det går ens hund godt, så bliver man hurtigt bidt af det, og så er det afsted weekend efter weekend.

Hvis man vil avle på sin hund, skal man lade hunden bedømme og kun typiske dyr bør indgå i avl. På den måde er man med til at sikre, at racen har en fremtid.

Udover det almene virak med bedømmelser, er det også en lejlighed til at få en snak med andre "artsfæller" - det gælder både for de to- og firbenede.

Ved udstillinger opdeles hunde af samme køn i forskellige klasser. Den eller de klasser, som en hund kan opstille i afhænger af hundens alder.
Inden for hver klasse sker bedømmelsen af hundene i to omgange. Dommeren giver først hundene en kvalitetsbedømmelse og en egentlig præmiering.

Læs nærmere om udstillingssystemet og klasseinddelingen her

Der afholdes udstillinger såvel i Danmark som i udlandet. Her kan du se, hvor og hvornår de enkelte udstillinger i Danmark afholdes.

Har du spørgsmål vedrørende tilmelding til Newfoundlandklubbens udstillinger, kan du rette dem til showentry@newfclub.dk

Ultimate Web